•  
  • De Ontmoeting is een multi-disciplinair, sociaal-cultureel project. De Ontmoeting functioneert als platform, voor kunstenaars en buurtbewoners.

    10 mei 2006

    Wat is De Ontmoeting?

    De Ontmoeting is een multidisciplinair kunstproject waarin de ontmoeting tussen kunstenaars, buurtbewoners, buurtkinderen en cultureel ondernemers centraal staat.

    Programma:
    Het programma zal bestaan uit workshops, exposities op verschillende locaties, een kunstroute, een podiumprogramma en een obelisk waarop door kunstenaars geportretteerde bewoners gepresenteerd worden.

    Waar/Wanneer:
    De ontmoetingen zullen plaatsvinden in deelgemeente Kralingen in de periode juni-september 2006: 
- portretten die zullen worden gemaakt door kunstenaars van buurtbewoners, ondernemers en andere (buurt)kunstenaars: videoportretten, fotografische portretten, interviews en getekende en geschilderde portretten
- workshops gegeven door kunstenaars waarin buurtbewoners en buurtkinderen elkaar tekenen, schilderen en fotograferen
- rondleidingen van kunstenaars aan buurtbewoners en buurtkinderen langs exposities, ateliers en kunst in de openbare ruimte
- informele bijeenkomsten tijdens de opening, het podiumprogramma en intiemere optredens in galeries, horeca e.d.

    Portret:is het centrale thema van ´de Ontmoeting´.
    Door middel van een van de oudste onderwerpen in de kunstgeschiedenis, willen de organisatoren op diverse manieren verschillende doelgroepen kennis laten maken met dit thema en met elkaar.

    Deelname:
    We zoeken kunstenaars, bewoners, ondernemers, galleristen, scholen, sociaal cultureel werkers, opbouwwerkers e.a. die samen met ons van De Ontmoeting een succes willen maken.
    Voor meer informatie mail: info@deontmoeting.eu

    projectteam:de Rotterdamse kunstenaars, Trix Berkhof, Ron Blom en Willem van Hest